Sunday 24 January 2016

A*trid och a*orna lagar fejkbacon

Suggan vet inte om hon skall vara smickrad eller förolämpad av det vegorätta företaget Astrid och aporna som inte drivs av vare sig Astrid eller aporna utan av Dan Jamschid Mortazavi.  

Den så kallade Sk*nkan har ingen likhet med Suggans rejäla skinka: 
Ingredienser: Vatten, vetegluten, texturerat veteprotein, rapsolja, ohärdad palmolja, potatisstärkelse, salt, socker, jästextrakt, torrjäst, naturliga smakämnen, förtjockningsmedel: (metylcellulosa), konserveringsmedel: (kaliumsorbat), lökpulver, kryddextrakt, färgämne: (järnoxid).

Inte heller dess bejkon: 
Ingredienser: Vatten, vetegluten, sojaprotein, ohärdad palmolja, texturerat veteprotein, potatisstärkelse, salt, torkad jäst, socker, naturliga smakämnen, förtjockningsmedel: (karragenan), konserveringsmedel: (kaliumsorbat), lökpulver, färgämne: (järnoxid).

Suggan vågade inte ens läsa innehållsförteckningen för det som redan kallas "fejkon" 

Hon funderade litet på hur man tillverkar tocket sojaprotein, och hittade nedanstående flödesschema.

Det är ändå fint att det finns sån fin naturlig mat att äta istället för att mörda Suggans kultingar.  Figure 34: Production of Spun Fibers from Soy Prote in Source: Horan 1974)

No comments:

Post a Comment