Tuesday 12 January 2016

Hur svårt kan det va!?

Suggan vill minnas att landsbygdsministern Sven-Erik Bucht lovade fixa krediter till mjölkbönderna när mjölkpriset var som lägst. Det gick som det gick med den saken, inte alls. Nu läser Suggan i ATL att 26 500 bönder i stället får agera bank åt staten. De här bönderna kommer nämligen att få sina jordbruksstöd, ett år försent!

Jordbruksverket har tydligen lyckats inhandla ett så avancerat IT-system att ingen verkar klara av att hantera det. I alla fall inte just nu. Ja, det är så avancerat och komplicerat allting att det inte går att köpa in kompetens vare sig på IT-området eller stödområdet.

Suggan har lite svårt att förstå varför det ska vara så svårt. Så vitt Suggan har uppfattat det hela så handlar det inte om rymdteknologi eller om hjärntransplantationer, utan om att trycka på lite knappar. Och Suggan drar sig till minnes en studie som visade att grisar kunde lära sig att med hjälp av joystick spela enkla dataspel.Nog borde några av hennes syrror kunna orda upp den där oredan på nolltid.


"Och posten som landsbygdsminister kan jag själv ta hand om. Det har jag både kompetens och utseende för", säger Suggan.

No comments:

Post a Comment