Friday 15 January 2016

Veganerna är grisens bäste vän.

Suggan har det senaste halvåret läst ett flertal artiklar signerade av de distingerade herrarna Per-Anders Jande och/eller Jonas Paulsson vilka är representanter från "Svensk mat- och miljöinformation" och "Köttfri måndag". Som t.ex. denna i Expressen strax före jul där de två herrrna  kräver "en skatt på animaliska livsmedel för att minska konsumtionen och stöd till lantbruket för omställning från animalieproduktion till biobränslen."

Suggan har räknat på Sveriges dieselanvändning och har kommit fram till att om vi skall ställa om till rapsdiesel så behövs det en areal som är mer än dubbla den nuvarande totala åkerarealen som odlas enbart med raps eller ryps (det förutsätter att de går att odla i hela landet med en skörd på 3 ton per hektar...).

Utöver 5 miljoner kubik diesel kommer rapsodlingen producera cirka 10 miljoner ton rapsoljekaka, som är restprodukten. Det innebär att vi kan föda upp ett ännu större antal grisar och kor än idag. Yipee!

Det blir lite tråkigt för människorna eftersom det inte blir någon mat kvar till dem. Undrar just om de kan äta rapsdiesel istället?

Jande och Paulsson rockar fett - de kan få en plats vid mina spenar inatt.


No comments:

Post a Comment