Friday 18 December 2015

En bra ko är en död ko

Suggan tvivlade starkt på att kött, och i synnerhet nötkött, skulle orsaka växthusgasutsläpp. För att utreda saken tog hon en blodig stek och lade i en glaskupa i labbet i 24 timmar, med tillkopplade anordningar för mätning av gaser. Metanutsläppen var faktiskt försumbara. Men kanske det inte är "kött" utan att "äta kött" som är problemet tänkte hon då. Sagt och hon tog ett stycke människa och satte framför biffen. När männskokraken klagade på att köttet var blodigt fräste suggan över det med en gaslåga och sade sedan "ät". Hon fick inte i sig allt trots två dygn i kupan, men tillräckligt för att man kan konstatera att det inte avgår nämnvärt metan ens från att äta kött.

Ljuset gick då upp för suggan, och hon såg sanningen. Det är inte alls kött eller att äta kött som är miljöproblemet utan det är de levande korna. Om vi äter mer kött, dödar fler kor minskar vi problemen  - och nu menar suggan nötkött och inte griskött.  En död ko är en god ko.

No comments:

Post a Comment