Monday 28 December 2015

"Produktionsjordbruk, upp min rumpa!"

Suggan har länge ansett att lantbrukstidningen ATL inte är sig lik efter att LRF Medias ledning lekte hela havet stormar och blåste väck Malmö-redaktionen. Inte hjälpte det att stormbyarna till slut även svepte med sig VDn Ruben Jacobsson. Skadan var redan skedd. Som tack för att ha lett ett mediaföretag mot en förlust på 33 miljoner kronor, sagt upp 30 journalister, lagt ner den roligaste mattidningen som sett dagens ljus på länge samt kraschat redaktionen för lantbrukspressens mest anrika och lönsamma tidning ATL, fick Ruben Jacobsson fyra miljoner i avgångsvederlag.

Så ska en slipsten på ett mediaföretag dras!

ATL tuffar på och kallar sig fortfarande för "Lantbrukets affärstidning", men Suggan är skeptisk. Numera har man en vinjett som heter "Företag" där man med jämna mellanrum berättar om olika entreprenörer. Suggan trodde först att hon hade gjort en tidsresa och hamnat i tiden kring -90 års jordbrukspolitiska beslut då bönder skulle ägna sig åt uppfödning av strutsar, hjortar och eternellodling. Eller att hon rent av råkat öppna "Tant-Land", tidningen som skriver om det som stadsborna tror är livet på landet, medan Land Lantbruk skriver om hur det egentligen är.
Men icke, det var "Lantbrukets affärstidning" som kunde berätta om häpnadsväckande företag med enorm växtkraft, som kalkonuppfödaren som gick från några till några fler kalkoner. Eller som nu  senast - det hela 25 kvadratmeter stora inomhusväxthuset på Svalbard som odlar örter. 300 000 kronor hade det fått i bidrag. 200 000 hade ägaren pytsat in och kanske kanske skulle ägaren kunna ta ut lön nästa år.
"Oj, oj, oj, där kan man verkligen snacka om produktionsjordbruk!" tänker Suggan.

Suggan är rädd för att detta är ett tecken på att Den Yttersta Tiden är nära. Det vill säga att jordbruket håller på att gå käpprakt åt helvete. Nu väntar Suggan bara på att De Exotiska Djuren ska göra entré i artikelserien. För om jakmjölkarna, kamelcharkuteristerna eller grodlårsodlarna dyker upp som exempel på Jordbrukets Nya Entreprenörer, då vet Suggan att då är det totaltkört!

1 comment:

  1. Otack är världens lön. Precis så här blev det när vi män lärde kvinnorna att läsa och skriva och att uttrycka sig på Internet. Då skulle dom ha åsikter, vilja bestämma och ställa krav.
    Men det säger jag: vissa suggor (särskilt dom som är fixerade vid sina fixa idéer) bör passa sig j-igt noga. Ska de nu börja kopiera det mänskliga med suggosaksfrågor, Grupp 8 och sånt, lär de aldrig få en galt. Då blir det röret i all evighet. Det finns inga galtar med självaktning som vill komma på beröringsavstånd till såna där suggosakssuggor. Så det så!
    Och tala illa om den nya generationens suggor med 17 tuttar, visar bara på vilken avundsjuka såna behag väcker hos den som aldrig får en egen galt.
    Alla dumma suggor borde förstå hur mycket bättre de får det, om de låter oss ta hand om sig, och kan nöja sig med det.

    ReplyDelete