Monday 21 December 2015

Mycket snack och lite verkstad

Igår var det Internationella Orgasmdagen. Suggan märkte inte så mycket av det. Igår heller. Visserligen brukar bonden Göran säga att "nu ska minsann mina flickor få sig en rejäl omgång",  men Suggan är inte riktigt benägen att hålla med om det. Det måste finnas något annat än det där plaströret som han kommer dragandes med.

Görans skrävlande får Suggan att osökt tänka på Lantmännen och deras skryt om att de minsann tagit fram en ny odlingsmetod som gör mjölet 20 procent mer klimatsmart. Inte nog med det, frågan är om det egentligen inte är mer hållbart än ekologiskt, i alla fall om man får tro Lantmännen själva och deras annonskampanj.

Suggan är dock inte så imponerad - ecodriving, att äntligen lära sig att inte överdosera konstgödsel och inte köpa den allra miljöskitigaste konstgödsel och så lite lärkrutor på det. Jodå, Suggan har hört alltsammans under åtminstone ett par decennier men då har det hetat Svenskt Sigill eller något annat.

Det är som med Göran - det är mycket snack och lite verkstad - säger Suggan och tänker på att användning av bekämpningsmedel ökade med nästan 1300 ton under förra året.

Suggan har bittert insett att delad sprutglädje inte alltid är dubbel glädje.

No comments:

Post a Comment