Friday 18 December 2015

IQ-kontroller

Det pratas mycket om ID-kontroller just nu. Suggan säger att det vore bättre om det satsades på IQ-kontroller, i varje fall bland de damer och herrar som säger sig vara fallna åt det jordbrukspolitiska hållet. Av någon anledning verkar just jordbrukspolitik fungera som uppsamlare av De Som Blev Över. När fördelningen har skett till alla de tuffare utskotten och departementen, då är det jordbruket som återstår. Och då blir det som det blir.
Det senaste tillskottet enligt denna princip är Jasenko Selimovic (L) som är svensk representant i EU-parlamentets jordbruksutskott. Han har hittills utmärkt sig genom att inte sätta några avtryck alls, enligt tidningen Land Lantbruk. I svensk press har han däremot vid några tillfällen uppmanat bönderna att inte vara romantiska och rädda för ny teknik, utan att i stället komma in i matchen och bli mer moderna.
Suggan anser att EU-parlamentarikern skulle må bra av att göra ett studiebesök på en vanlig bondgård för att där bli varse all den teknik som används.
"Redan efter 20 minuter i en mjölkningsrobot tror jag att han skulle ha ändrat åsikt om det romantiska och teknikfrämmande jordbruket", säger suggan.

No comments:

Post a Comment